Да подготвим дома за зимата

март 23, 2018 remontiram No comments exist

Преди да са дошли дългите и студени зимни месеци, навярно обмисляте да подготвите и предпазите вашият дом от студа, особено ако е необитаем и е обявен за продажба. Дори и да не продавате вашия дом, подготвяйки го за зимата може много да ви помогне за предотвратяване на бъдещи проблеми свързани със студа, а също така ще запази дома ви хигиеничен и в добро състояние. Ето, някои от местата в дома ви, които може да проверите за да сте сигурни, че вашето недвижимо имущество е добре подготвено за зимата.

Прегледайте внимателно вратите и прозорците дали са уплътнени добре, по този начин домът ви винаги ще запазва уютна температура, а вие ще спестите пари от сметките на Топлофикация. Проверете за пукнатини около прозорците и вратите и ги запушете. Ако усещате течение под външната врата, сложете праг и допълнително изолирайте вратата отдолу.

За да нямате проблеми посред зима с отоплението, вентилацията и климатика по-добре да прегледате дали всичко е наред още преди студените месеци да почукат на вратата. Обърнете се към специалист ако не сте сигурни в правилното функциониране или в настройките на тези системи в дома ви.

Ако живeeте в къща, също така трябва да предпазите водопроводната си инсталация от евентули спуквания на тръбите като се уверите, че водопровода се оттича добре, a напоителните системи и маркучи около къщата са спрени. С тези предпазни мерки ще си спестите евентуални скъпи ремонти и ще си осигурите спокойна и безпробемна зима.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *