Как да създадем нов изглед на дома си?

март 23, 2018 remontiram No comments exist

Съществуват много начини да направите вашия дом да изглежда по нов начин и едно от тях е чрез адекватно използване на мебелите в жилищната среда. Ако на някой това му изглежда сложно, само си представете ситуацията на ремонт, в който се извършва генерално преустройство на стените и помещенията… При наличието на толкова много производители на мебели и конкуренцията между тях, купуването на нови мебели днес не е онова скъпо удоволствие, което е било преди десетилетия.

Истината обаче е, че помещенията, в които с лекота можете да сменяте мебелите не са толкова много. Забравете за кухнята (ако е с вградени мебели смяната им е доста скъпа инвестиция) и санитарните помещения. Тогава остават следните възможности:

Дневната
Това е мястото, в което посрещате гостите си, така че всяка промяна в това помещение ще бъде многократно по-видимо, отколкото в друга стая. Ако искате нови “дрехи” за дневната, най-добре сменете или поне претапицирайте дивана: той е притегателния център на помещението. Друга “работеща” идея е да смените декоративните елементи: например вместо малките фотоси от пътуванията по стената, поставете голям постер или картина, която ще привлича погледа и ще създава усещане за ново пространство. Махнете малката масичка от ъгъла, преместете я в спалнята и я завийте с красива покривка, а отгоре поставете нощна лампа. Хем ще освободите пространство в дневната, хем ще създадете нов уют в спалнята. Ако разполагате с достатъчно пространство – купете нова етажерка. Чудесно решение в тези случаи са преградните етажерки, които видимо разделят помещението на отделни зони, а приютяват любими книги или декоративни акценти.

Спалнята
Тя е най-скритата от външни погледи стая, но е вашето персонално местенце, което обитавате с удоволствие. Ако искате да създадете нов интериор, сменете леглото. Леглото е най-важният елемент в помещението, така че това ще бъде достатъчно. Но ако се чувствате удобно в старото си легло, тогава изпълнете план Б – сменете нощните шкафчета, боядисайте скрина в друг цвят, променете килимчето пред леглото. Обикновено спалнята има завеси, така че ако ги промените – това също ще създаде нов имидж на помещението. Ако разполагате с достатъчно място – купете малка софа или масажен стол и ги сложете срещу леглото.

Балконът или градината
Когато мислят за нов изглед на дома си, мнозина изпускат от погледа си балкона или градината пред къщата. Ако разполагате с такива – не се колебайте да промените мебелите там. Градинските мебели са разнообразни, но дори новите пластмасови столове и пъстрата покривка на масата под новата тента създават усещане за почивка и празник. Така че не се колебайте да преместите старите, прокъсани ратанови столове в гаража или мазето и се обзаведете с нови градински мебели. Дори и да не са скъпи – те ще ви служат няколко сезона и ще радват и вас, и приятелите ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *