Сейфовете за офиса са много популярни сред определени групи купувачи. Говорим преди всичко за собствениците на фирми, предприятия и организации, които трябва да осигурят сигурни условия за съхранение на различни видове ценности, както и документи.

Сейф за офис – защита на фирмените тайни от непознати

Парични средства, важни сертификати и документи, ценни книжа, бижута – това и много повече трябва да се съхраняват по такъв начин, че да се изключи възможността за случайна кражба или повреда (умишлено или случайно), както и преглед и копиране от неупълномощени лица.

Инсталирането на правилните безопасни продукти е най-надеждният начин за постигане на горната цел. В същото време цената за закупуване и инсталиране на метален сейф в офиса не е твърде висока, което означава, че е достъпна за повечето хора, занимаващи се с този или онзи вид бизнес дейност.

Безопасно в офиса: как да изберем

Когато избирате нещо толкова важно като офис сейф, трябва да имате предвид редица фактори, включително следното:

  • Устойчивост на взлом
  • тип брава (ключова, механична, кодова или електронна система);
  • размер (налични като стандартни опции, малки, мини и специални големи модели, например за съхранение на архиви или други големи количества информация);
  • наличието или липсата на отделна клетка за касата;
  • инсталационни характеристики (свободностоящи, вградени, монтирани на пода и др.). Всичко зависи от размера на стаята: ако е малка, подходяща е вградена опция, ако е голяма, подов сейф;
  • използвани материали (въпреки факта, че всички продукти от този вид са издръжливи и надеждни, има такива, които определено са по-високи по ниво);
  • устойчивост на огън (има продукти, които могат да издържат на всякаква околна температура);
  • цвят и дизайн. В момента можете да закупите сейф в офиса, както стандартен, така и изключителен, например с дървена или кадифена повърхност на външната стена.

Също така си струва да се вземе предвид степента на защита на самия бизнес обект, в който ще бъде инсталиран сейфът. Ако говорим за необходимостта от повишено ниво на защита, струва си да се даде предпочитание на продукти, чиято врата и фасада са изработени от стомана с максимална дебелина.

Всеки модел се отличава с компактност, надеждност, достъпност и разумна цена за своя клас.